Wifi forstærker

wifi forstærkerHar du problemer med at få internet i hele huset, så kan en WIFI forstærker (også kendt som en WIFI repeater), måske være løsningen for dig. Der er dog et par ting, som du kan gøre først for at optimere dit wifi signal.

Først og fremmest, skal du se på om du kender eller kan finde grunden til, at internettet ikke breder sig. Er det pga. af placeringen af routeren, betonvægge eller ganske enkelt en dårlig rækkevidde fra routen.

I ethvert hjem, skal man altid søge at placere routeren så centralt som muligt, det både være sig vandret og lodret. De fleste vil placere routeren ved en ydervæg eller i et hjørne, fordi det ganske enkelt er der signalet er ført ind i boligen. Det er ikke den optimal placering, da routeren sender signalet i et forudbestemt rækkevidde 360 grader rundt om routeren. Derfor siger det jo sig selv, at signalet ved placering ved en ydervæg ikke bliver udnyttet optimalt. Ved denne placering er det svært at nå alle hjørner i en bolig. Prøv i stedet at stille routeren så centralt i boligen som muligt. Er din bolig i flere etager, kan det også være en fordel at stille den på et skab eller lignende, så signalet bliver hævet fra gulvet og derfor rækker bedre opad.

Det næste som kan være godt at orientere sig om, er materialet i dine vægge og gulve. Langt de fleste vægge og gulve er lavet af gipsplader og her kan wifi signalet bevæge sig frit igennem uden problemer. En anden sag er dog, hvis gulvene og væggene er støbt i beton. Et wifi signal er ikke stærkt nok til at trænge gennem beton og i særdeleshed armeret beton.

Sidst men ikke mindst, så tag et kig på din router. Hvis den har antenner, så er det vigtigt at disse er placeret i en lodret position. Det er en fejlopfattelse at de skal rettes i forskellige retninger.

Forstærkning af det trådløse signal

Har du styr på ovenstående og gjort dit bedste for en optimal placering, men stadig uden at dit internetsignal når ordentligt rundt i huset, så vil det næste logiske være, at du opsætter en wifi forstærker til at hjælpe dit signal rundt i huset.

Der findes et hav af forskellige forstærkere, og prisen spænder bredt fra den ret billige til den væsentligt dyrere. Du kan se et udpluk af de forskellige forstærkere på markedet ved at besøge f.eks. Wupti, der har et stort udvalg – Besøg dem her.

Når du vælger en wifi forstærker, skal du også være opmærksom på hvad rækkevidden på den er, som oftest finder du en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Det er ganske simpelt at opsætte en wifi forstærker, og i langt de fleste tilfælde, så er der en manual med produktet, som har en simpel opsætningsguide. Følger du den, så burde selv den mest teknik forskrækkede kunne finde ud af det.

En alternativ løsning kan også være, at vælge fibernet. Waoo tilbyder som en del af deres 2 største pakker, både installations hjælp og det de kalder Waoo Smart WIFI. Det består i al sin enkelhed af 2 routere som arbejder sammen trådløst. De 2 enheder dækker, trådløst, en bolig på ca. 140 kvm. Har du en større bolig end det, eller en bolig i flere etager, så kan der lejes en ekstra enhed, som udvider signalbredden.