Internet priser

Hvilken slags internetforbindelse?

Oplever du, at din internetforbindelse forårsager forsinkelser, når du skal tjekke mails, se videoer på YouTube eller se serier på Netflix? Måske bør du overveje en ny internetforbindelse, som kan imødekomme dine behov, når du skal på nettet. Der findes et hav af løsninger, når du skal vælge en ny internetforbindelse – læs med her for at få et overblik over, hvad du kan tage med i dine betragtninger.

Fordel og ulempe ved at samle internet og TV

Det første, du bør overveje, når du skal skifte internet, er hvorvidt, du bør anskaffe dig en samlet pakkeløsning. Mange udbydere tilbyder en samlet pakkeløsning på internet og TV, og den store fordel her er, at du kun skal forholde dig til én regning.

En pakkeløsning har sine fordele og ulemper. En fordel er som nævnt, at du kan samle dine tjenester og have et klart overblik. Skulle én eller begge dine tjenester pludselig ikke fungere, vil du på denne måde kun skulle kontakte ét callcenter.

En ulempe ved at samle internet og TV kan være, at internetforbindelsen kan blive langsommere, når du har TV’et kørende.

Stort hus eller lille lejlighed?

Når du skal vælge internetforbindelse, er det vigtigt at huske på, at forbindelsens kvalitet kan variere alt afhængig af, om du bor i en lejlighed eller i et stort hus i to plan.

Bor du i en lejlighed kan du nøjes med en internetforbindelse fra én router.

Bor du derimod i et stort hus, hvor børnenes værelser er i den ene ende og stuen er i den anden ende, kan du have brug for at investere i flere routere, som kan fordele forbindelsen.

Skal du købe flere routere er det klart, at det koster en smule mere, og dette vil selvfølgelig være en overvejelse, du/I skal gøre dig/jer.

Til et stort hus, kan vi anbefale en WiFi extender fra Google, der sørger for at forstærke signalet, så det kommer hele vejen rundt i boligen. Læs mere her

Behovet for internet kan variere

Nogle familier på 5-6 eller flere kan have brug for en internetforbindelse, der er hurtigere end andres. Er der for eksempel to drenge i denne familie, er der en tendens til, at gaming og det at se videoer indgår som en del af normen, og dette skal man selvfølgelig overveje, når man vælger internettets hastighed. Gaming, streaming og on-demand-tjenester kræver en hastighed, der er hurtigere end andre.

Har du kun brug for at tjekke mail, læse nyheder online eller se nogle videoer i ny og næ, kan du/I nøjes med en langsommere forbindelse, der er billigere.

Kontakt eventuelt forskellige udbydere og fortæl dem om dit behov, så kan de finde en forbindelse og en pris, der matcher dine krav og din pengepung.

Bopæl på landet eller i byen

Den geografiske placering har ofte også en del at sige. Et fænomen inden for internetforbindelse hedder “støj”. Støj vil sige, at andre brugere og andre internetforbindelser kan støde ind i hinanden og forstyrre – skabe støj – hastigheden, så den bliver langsommere. Bor du på landet eller i provinsen, er der mindre tendens til at du vil opleve støj på forbindelsen, men bor du i byen er det lidt en anden historie.

Bor du for eksempel i en lejlighed, som er en del af en opgang med 6-8 andre lejligheder, så har alle lejligheder sandsynligvis en internetforbindelse. Dette gør selvsagt, at når alle kommer hjem fra arbejde cirka klokken 15-16 og skal på internettet, så kan du opleve, at din forbindelse er langsommere end normalt.