Valg af ny internet router

Langt de fleste danskere har brug for internet dagligt. Derfor er der heller intet mere frustrerende end en ustabil router, der påvirker internettets funktion. Med en god, moderne og stabil router er du sikker på, at internettet altid er tilgængeligt. Vi hjælper dig med at finde den rigtige router og kigger nærmere på nogle af de nye features.

Er MIMO-teknologien noget for dig?

MIMO-teknologien er en af de nyeste features inden for routere med radio. MIMO er en forkortelse for multiple-input and multiple-output. Her bruger routeren flere antenner, som gør den i stand til at sende flere datasignaler til modtageren via samme radio. Det har resulteret i en forøgelse af internettets hastighed og en længere rækkevidde. Der, hvor MIMO-teknologien har sin begrænsning, er når der er flere computere på samme netværk. Her vil der hele tiden skiftes mellem de brugere, der er på netværket.

Er I ofte flere på nettet?

Hvis I er mange på nettet ad gangen, kan I ikke alle få fordel af MIMO-teknologien på samme tid. Her kan MU-MIMO være løsningen. MU-MIMO står for multi-user multiple input and multiple output. Det giver flere brugere ad gangen lov til at få den forøgede hastighed og bedre rækkevidde, som de flere antenner giver. Faktisk kan hele fire personer få glæde af teknologien på samme tid, og derfor er en router med denne feature velegnet til en børnefamilie med flere i husstanden.

Hvad skal routeren kunne?

I dag findes der et hav af routere, som alle kan noget forskelligt. For at indskrænke markedet bør du finde ud af, hvad routeren skal bruges til. Skal der være hurtigt internet til en eller flere? Er den lange rækkevidde det vigtigste? Eller måske er det vigtigt, at routeren er trådløs og har flere USB-porte. Prioriteringerne kan være mange, og derfor bør du finde de ting, der er vigtigst for dig for at gøre dit køb til et overskueligt et af slagsen.

Elektronikbutikker er til for at blive brugt

Synes du, det er svært at finde den rigtige router, kan det være en hjælp at gå i en elektronikbutik. Her kan du fortælle dine krav til en ekspedient, som kan hjælpe dig på vej. I en butik kan du blive klogere på forskellige nye features som MIMO eller MU-MIMO. Der vil ud for produktet også være en oversigt over specifikationer, så du kan se sort på hvidt, hvad routeren kan og ikke kan. Jo mere information du kan få, jo bedre, da den største ulempe er, at du ikke kan prøve routeren før køb.
Se stor oversigt over Wuptis udvalg af routere her

Anbring routeren et praktisk sted

Uanset hvad du kigger efter ved køb af en router, er det altid klogt at anbringe routeren det sted, hvor den har mest gavn. Sidder du ved det samme bord og bruger nettet, vil det være smart at have routeren tæt på dig. Bruges der internet forskellige steder i hjemmet, kan det være gavnligt at sætte routeren et centralt sted i boligen. Er din vigtigste prioritering en lang rækkevidde, kan det være, at placeringen er irrelevant.